«Чистий стовп» спалив незаконну зовнішню рекламу на Березняках

Проект: 

У минулу суботу активісти ІГ «Чистий стовп», ГО «Справа» та небайдужі мешканці району провели рейд з демонтажу незаконної зовнішньої реклами на Березняках.

30 травня 2015 року активісти ініціативної групи «Чистий стовп», громадського об’єднання «Справа» та активні мешканці району, що відгукнулися на заклик волонтерів допомогти у боротьбі з незаконною зовнішньою рекламою, взяли участь у рейді по мікрорайону Березняки. Загалом акція зібрала близько 20 учасників.

Місцем початку акції організатори обрали кінотеатр із символічною назвою «Старт». О 14:00, зустрівшись на точці збору, активісти розділилися на 4 групи і розійшлися по чотирьох кварталах Березняків. Учасники акції пройшли як основними вулицями, так і дворами спального району, знімаючи з дерев і стовпів усі незаконні таблички, які вони зустрічали на своєму шляху. Одну з груп супроводжували знімальні групи телеканалів «112» та «RTI». У ході рейду до учасників приєдналися народні обранці Росляков Віталій Валерійович та Странніков Андрій Миколайович — депутати Київради від Дніпровського району.

У результаті демонтували близько 400 табличок, встановлених без дозволу, і декілька незаконних штендерів. Зняту зовнішню рекламу активісти викидали у сміттєві баки, а частину зібраних «експонатів» урочисто спалили на Дніпровській набережній у присутності камер телевізійників. Депутати Київради особисто підливали «розпалювач» у палаючу рекламу.

На стовпах та інших конструкціях, з яких було демонтовано самочинно встановлену рекламу, учасники акції залишали магніти з хештегом #чистийстовп. Активісти сподіваються, що це зупинить нові спроби встановлювати зовнішню рекламу без офіційного дозволу та стане нагадуванням про те, що свідомі громадяни знову повернуться для боротьби зі свавіллям.

Нагадуємо: акція безстрокова та проводиться на постійній основі. Закликаємо долучитися кожного свідомого мешканця столиці. Інформацію про наступні етапи акції шукайте у групах на Фейсбук https://www.facebook.com/saveposts?fref=ts та https://www.facebook.com/UkraineSprava?fref=ts.

Слідкуйте за анонсами на сайті й у групах. Ми триматимемо вас в курсі подій.