2 метаморфози ландшафту у проекті «Справні люди»

Проект: 

Зміна довколишнього простору здорової людини стала новою темою фотопроекту учасниці ГО «Справа» Надії Мірошник. В активі проекту вже дві пересувні фотовиставки і  нові герої з Києва та регіонів.

Анторопогенні трансформації місцевості в Україні можуть виглядати не лише як бурштиновий Клондайк або пожежа на сміттєзвалищі неподалік міста з найдуховнішим мером. У Києві і селищі Благодатному Волинської області навесні 2016 р. практично одночасно стартували ініціативи зі створення водних зон відпочинку. Активні люди вирішили очистити простір навколо себе, зробивши його естетичним та зручним для життя.

Керівники Виставкового центру у Києві М. Бахматов і М. Яковер погодилися на пропозицію інвестора, і тепер на одному з пустирищ ВДНГ будують два басейни з пляжною зоною відпочинку і кінотеатром. А в Благодатному місцева громада за підтримки молодого мера, який знайшов фінансування завдяки своєму волонтерському досвідові, розчищує засохле озеро. Водойму заповнять водою, а прилеглу територію облаштують для комфортного відпочинку. Як це робиться — читайте детально на сторінці проекту «У пошуках українського lifestyle» у Facebook.

Лідеру проекту Надії Мірошник вже вдалося провести велику роботу з популяризації приватної ініціативи та відповідального світогляду серед простих людей з невеликих населених пунктів. У грудні 2015 р. відбулася друга офлайнова фотовиставка у Красних Окнах Одеської обл., яка викликала значний резонанс серед місцевих мешканців. А зараз сторінка «Справних людей» має вже понад 1200 підписників, багато з яких живуть у містах і селищах, де відбувалися виставки і зйомка героїв.

У подальших планах Надії — знайомство з цікавими людьми, які розвивають відпочинок на Арабатській стрілці і вирощують спаржу й шафран під Новою Каховкою.

Допомога проекту категорично вітається. Порекомендувати «справну людину» або стати нею самому, подати свої фотографії, допомогти фінансово чи в інший спосіб можна (і потрібно!), написавши Надії.