«Чистий стовп» провів красивий рейд на Подолі

Проект: 

Дуже гарний рейд історичним серцем столиці відбувся у суботу, 18 липня. Активісти ІГ «Чистий стовп» та ГО «Справа» разом із мешканцями району і спеціально запрошеним гостем очистили від незаконної зовнішньої реклами Поділ.

В акції взяли участь понад 20 осіб. Зібравшись біля фонтану «Самсон» на Контрактовій площі об 11:00, учасники акції розділилися на три групи і вирушили очищувати серце Києва. Групи розійшлися у різні сторони і ліквідували на своєму шляху усю «сіру» рекламу, до якої могли дотягнутися і з якою могли впоратися. «Ударна» група, озброєна болторізами і драбинами, демонтувала незаконно встановлені на фасадах будинків кронштейни, до яких кріпилися рекламні конструкції. Дві групи з «легким озброєнням» у вигляді плоскорізів і гаків зривали самочинно розвішані таблички і банери, яких на Подолі виявилося дуже багато.

На жаль, деякі конструкції виявилися міцнішими, ніж припускали учасники акції. Демонтувати їх не вдалося через відсутність спеціалізованого інструменту.

«Гадаю, незабаром ми повернемося сюди ще більш підготовленими та продовжимо боротьбу із «нечистю», — сказав у зв’язку з цим лідер і ідеолог ІГ «Чистий стовп» Олексій Борсук.

В анонсі рейду повідомлялося, що на акцію запрошений спеціальний гість. Цим гостем стала директор КП «Київреклама» Наталія Гончарова.

Наталія поділилася своєю думкою та враженнями від акції:

«Суспільство змінюється. Змінюється у кращу сторону швидко і необоротно! Я у це вірю, у це неможливо не вірити, тим більше, коли зустрічаєш таких людей. Вони встають зранку у вихідний і замість пляжу у спекотний літній день просто рятують наше місто. Інструменти примітивні, але бажання величезне, і прагнення щире — їх не зупинити. Звісно, у хлопців роботи сила-силенна. Адже, по суті, вони черпають воду з океану. Але хто, якщо не вони, і коли, якщо не зараз? Насправді це допомога Департаменту благоустрою і КП «Київреклама». Адже саме ці інстанції моніторять і демонтують незаконні носії такого формату».

Директор КП вважає, що цілеспрямованість активістів неможливо зупинити труднощами та перешкодами. Наталія висловила готовність, у свою чергу, надати допомогу громадському активу у його нелегкій «роботі». Адже у КП «Київреклама» і в активістів мета одна — комфортне, чисте місто. Співпраця тут  неминуча!

На завершення хочемо додати, що регулярні рейди ІГ «Чистий стовп» відбуватимуться у різних районах столиці і надалі. І якщо ви бачите на вулиці групу молоді з незрозумілими інструментами у руках — не лякайтеся, швидше за все, це наші активісти. Люди, які намагаються повернути місту його колишній вигляд, який від вас приховують несумлінні бізнесмени і підприємці, які плюють на закон і естетичні почуття гостей і мешканців міста у гонитві за наживою, розвішуючи незаконну зовнішню рекламу.

У нас багато роботи! Майбутнє міста і його зовнішній вигляд у наших руках! Приєднуйтеся!