У Дніпрі висадять «Дерево Пам'яті» на честь героя-кіборга

Суб, 05/28/2016 - 12:00

У суботу, 28 травня 2016 року, на Соборній (Жовтневій) площі, за діорамою, біля центрального входу до храму висадять дерево на честь загиблого в Донецькому аеропорті Ігоря Брановицького. Захід відбудеться за підтримки Департаменту комунального господарства і капітального будування м. Дніпро. У ньому візьмуть участь активісти «Справи», небайдужі громадяни і всі бажаючі гості і мешканці міста Дніпро. Захід почнеться о 12.00. Збір біля входу до храму з правого боку (якщо стояти обличчям до храму).

Таким чином, Дніпро долучається до всеукраїнської соціальної акції «Справи», що стартувала у 2015 році. Дерева з меморіальними табличками на честь героїв АТО вже ростуть у 5 населених пунктах країни, з-поміж яких — Київ, Харків і Львів.

Кулеметник 90-го штурмового батальйону Ігор Брановицький, позивний «Натрій», загинув 21 січня 2015 року у сепаратистському полоні. Захисник Донецького аеропорту мав можливість покинути гарячу точку, але до останнього залишався там, доглядаючи поранених українських бійців. Ігор врятував життя кільком своїм побратимам, після чого сам потрапив у полон і після жорстоких катувань був застрелений бойовиками ДНР.

Тепер пам'ять про героя буде залишатися не лише у серцях друзів, рідних і бойових товарищів. Клен гостролистий стане символічним продовженням життя воїна. А організують висадку дерева на його честь Дар'я Суворова, координатор проекту «Дерево Пам'яти» в Дніпрі, і Тимофій Стьожка, який також доклав багато зусиль для того, щоб зробити акцію можливою.

«Справа» запрошує родичів загиблих бійців, соціально відповідальний бізнес і взагалі всіх охочих активних людей взяти участь в акції «Дерево Пам'яти». 

Контакти

Всеукраїнський координатор акції Тетяна Кротова (093) 723-34-67

Координатор «Справи» в Дніпрі Дар'я Суворова (096) 131-57-36 

Активіст і ідейний організатор акції в Дніпрі Тимофій Стьожка

Карта ПриватБанку для фінансової допомоги проекту:

5168742321962320 — Олена Нойнець