«Справівці» висадили іменне «Дерево пам'яті» у Дніпрі

Сьогодні, 28 травня 2016 р., дніпровські активісти «Справи» висадили клен гостролистий на честь захисника Донецького аеропорту Ігоря Брановицького. Молоде дерево з меморіальною табличкою у вигляді армійського жетона тепер росте у центрі міста, на Соборній площі. 

Активісти Дар'я Суворова і Тимофій Стьожка дякують за допомогу в організації висадки Департаменту комунального господарства і капітального будівництва м. Дніпро й особисто А. О. Москаленко і С. М. Шевельку.

Ігор Брановицький, позивний «Натрій», загинув на початку 2015 року в полоні у бойовиків ДНР. Кулеметник мав можливість евакуюватися з ДАП, але вирішив залишитися з пораненими товаришами у Донецькому аеропорті. Ігор врятував життя кільком українським солдатам, розплатившись своїм власним. 

Соціальний проект «Справи» «Дерево пам'яті» було розпочато навесні 2015 року. Це безстрокова акція з увічнення пам'яті українських воїнів, які загинули в АТО. Для цього ми висаджуємо на честь кожного бійця іменне дерево, на якому закріплюємо меморіальну табличку з П.І.Б., датами життя і місцем загибелі бійця. Висаджуючи «Дерево пам'яті», ми показуємо, що українці високо цінують жертву кожної людини, яка віддала заради благополуччя країни найцінніше, що у неї є — життя. А також робимо наші міста зеленішими і красивішими. 

На даний момент вже понад 80 меморіальних дерев ростуть по всій Україні. На сьогодні «Дерева пам'яті» є у таких великих містах, як Київ, Харків, Львів і Дніпро. Також планується, що влітку 2016 року до акції долучиться Миколаїв.

Акція продовжується, і ми запрошуємо всіх рідних і побратимів загиблих бійців, а також усіх небайдужих громадян взяти участь у проекті!

Контакти

Всеукраїнський координатор акції Тетяна Кротова

Координатор «Справи» у Дніпрі Дар'я Суворова

Карта ПриватБанку для фінансової допомоги проекту:

5168742321962320 — Олена Нойнець