У Миколаєві відбулася акція «Дерево пам'яті»

14 жовтня 2016 року, в День захисника України, у миколаївському парку «Перемога» заклали меморіальну алею з першими 10 «деревами пам'яті». Активісти ГО «Cправа» та Офісу розвитку Миколаївщини, керівництво області та міста, представники місцевого БПП, військовослужбовці Миколаївського гарнізону та рідні загиблих висадили сливи Піссарді в честь миколаївських бійців, які пішли з життя у 2014 році, захищаючи суверенітету України в АТО.

Меморіальна акція стала частиною загальноміських заходів до свята Захисника України. Миколаїв поряд із Києвом, Харковом, Львовом, Дніпром і Фастовом поповнив список українських міст, де «дерева пам'яті» прикрашають навколишній простір і нагадують про жертву воїнів, які загинули в ім'я України. Всього в рамках проекту «Дерево пам'яті», ініційованого «Справою» у 2015 році, вже було висаджено понад 160 дерев.

Координатор всеукраїнської акції «Дерево пам'яті» Тетяна Кротова зазначила: «На сьогодні в Миколаївській області загинуло 136 бійців, стільки ж буде висаджено і дерев. Сподіваємося, що більше загиблих не буде, але ця акція триватиме доти, доки дерева-пам'ятники не будуть висаджені на честь усіх загиблих».

Згідно з правилами акції «Дерево пам'яті», на деревах закріпили меморіальні таблички у формі армійського жетона з П. І. Б. бійця, датами народження і смерті та місцем загибелі. Першими героями, на честь яких посадили дерево — живий пам'ятник, — стали перші загиблі всіх військових підрозділів родом з Миколаївщини:

— Герой України з легендарної 79 бригади — Кривоносов Сергій Сергійович, який загинув 4 серпня 2014 року на висоті Савур-Могила.

— Бенера Іван Іванович з 204 бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна, який загинув 2 грудня 2014 року біля міста Авдіївка.

— Беленець Андрій Анатолійович, боєць «Правого сектора», загиблий, захищаючи Україну, під селищем Піски 7 червня 2015 року.

— Татарінов Сергій Петрович з 79 аеромобільної бригади, який загинув біля села Степанівка 12 червня 2014 року.

— Алдошин Максим Олександрович з військової служби правопорядку, який загинув під смт. Спартак 7 серпня 2014 року, захищаючи український кордон.

— Боєць Андрій з позивним «Балаган» з цивільного корпусу «Азов», який загинув 4 серпня 2014 року під Мар'їнкою.

— Загребельний Юрій Олександрович, боєць 36 бригади, який загинув 29 жовтня 2014 року в смт. Талаковка.

— Карачевський Станіслав Володимирович з 10 морської авіаційної бригади, який загинув 6 квітня 2014 року в Криму.

— Боєць Національної Гвардії України Смоляр Олександр Васильович, який загинув 23 серпня 2014 року під селом Лисиче.

— Боєць 79 бригади Волков Олексій Віталійович, який загинув 11 липня 2014 року за селом Зеленопілля.