У Миколаєві провели суботник до висадки дерев пам’яті

Сьогодні, 14 травня, понад 100 активних миколаївців кинули спокійний суботній сон і приїхали до Парку Перемоги, щоб помахати лопатами, провести час на свіжому повітрі, наробити «селфіків» і принагідно зайнятися благоустроєм парку. Вже через кілька днів тут стартує висадка дерев пам’яті.

По лікоть у грязюці й зелені, зі скалками та колючками в руках та інших частинах тіла, зі шматками грязі у кросівках, але з незрозумілими і трохи божевільними посмішками на обличчі ці люди пахали. А разом з ними пахали комунальники (у парку вже провели нове освітлення), доріжники (асфальтове покриття змінюють несамовито швидко).

Особливий темп роботі задавали губернатор Вадим Меріков, який приховував обличчя кепкою, і замгубернатора Микола Романчук, який не випускав з рук всілякі знаряддя праці.

З лопатами й граблями був Радник Президента Юрій Бірюков та різні партійні функціонери.

Підготувати парк до висадки дерев пам’яті прийшли ветерани й інваліди АТО. Допомогу у розчистці хащів надали також військслужбовці Миколаївського гарнізону.

Поперед всієї планети були громадські діячі й волонтери з ГО «Оберіг», Офісу Розвитку Миколаївщини і... так-так, і «Справи».

На наступному тижні у Миколаївський парк прямо з Банкової має приїхати Сам Перший. Він-то й посадить перше дерево пам’яті.

Завдяки активності громадськості і влади миколаївці збираються поетапно перетворити занедбаний Парк Перемоги на сучасний, європейський, чистий і культурний Парк Героїв.