Армії потрібні пірати. Конкурс на відеоролик на підтримку ЗСУ

Команда «Петра і Мазепи» спільно з ГО «Справа» оголошують про початок краудфандингової кампанії і конкурсу на найкращий піратський відеоролик на підтримку Збройних Сил України. Раніше ми допомогали армії продуктами, машинами і грошима, а тепер даватимемо ще й те, що виходить у «Петра і Мазепи» і «Справи» найкраще — інформаційний пропагандистський контент.

 

Главред П&М Антон Швець розповів, чому ролик піратський, як взяти участь у конкурсі і взагалі почому зараз гречка.

 

Українській армії досі продовжують допомагати десятки або навіть сотні тисяч людей. Проведення реформ в армії наштовхується на спротив у законодавчих органах серед інтересантів та їх лобістів.

 

У сфері інформаційного захисту держава показала свою неефективність. Місце України в списку 10 найнебезпечніших країн для проживання в Global Peace Index між Суданом і Центральноафриканською Республікою — доказ тому. Інфополітікою в ​​Україні за власний рахунок займаються волонтери, блогери та журналісти, змушені опрацьовувати величезні масиви даних. Створене для цих цілей міністерство мало того, що не робить свою справу, так ще і конфліктує з частиною проукраїнських блогерів.

 

У результаті поява газети про «сепаратистен, здавайся» стає чимось надзвичайним, про якусь системну провокаційну роботу на ту сторону говорити практично не доводиться, а армію можна необгрунтовано звинуватити в залишенні позицій, і всі повірять, навіть не перевіряючи.

 

Ми прекрасно розуміємо, що в нашій країні нічого нікому не потрібно. І що все від реформ до популяризації треба робити самим, заручаючись підтримкою небайдужих співгромадян. Волонтери підтримали армію у важкий момент, за допомогою кожного з нас. Аналогічні дії необхідно здійснювати і в рамках інформаційної війни та інформаційної підтримки наших бійців.

 

Нам не вдалося домовитися про проведення за наш рахунок і за рахунок краудфандингу офіційної інформаційної кампанії на користь ЗСУ, тому ми вирішили піти іншим шляхом.

 

Оголошуємо про початок конкурсу «Піратський ролик на користь ЗСУ» і краудфандинговой кампанії на підтримку призового фонду цього самого конкурсу.

 

Чому ролик у нас піратський?

Бо війна у нас гібридна.

 

Наприклад, є шанс, що мотиваційний ролик до глибини душі образить своїм мілітаризмом хлопців з секти Штайнмайера або з фонду «Відповідально Гуднемо» одного олігарха. Або раптом якийсь російський канал заблокує ролик, тому що в ньому буде використано відео цього каналу. А може, це буде і «український» канал. А може, автор захоче поставити в відео пісню групи Bloodhound Gang або (в рамках декомунізації) Rage Against The Machine, а їх правовласники банять звукову доріжку на YouTube в автоматичному режимі.

 

Загалом, різні можуть бути випадки, а тому ролик у нас піратський. Будемо вважати, що нам Мінські угоди не дають провести конкурс відкрито, а то Путін нападе.

 

Обирати найкращого з найкращих у нас буде журі.

Ось його склад:

 

Мартін Брест

Василь Дансер

Олександр Шульман

Аліса Пивоварчик

Serg Marco

Кирило Данильченко ака Ронін

Олександр Золотько

Роман Бурко

Віктор Трегубов

 

У разі, якщо якісь ролики наберуть однакову кількість голосів журі, переможця обере головний редактор «Петра і Мазепи».

 

Ми почнемо прийом робіт 16 червня і закінчимо його 1 липня. Паралельно буде йти кампанія зі збору коштів. Потім журі отримає 5 днів на перегляд роликів і виставлення балів. Потім переможці отримають свої призи.

 

Які?

 

У нас буде три основних призових місця і, незважаючи на те, що призовий фонд буде наповнюватися з пожертвув читачів і глядачів, ми хотіли б відразу окреслити обсяг нагород.

 

Переможець отримає системний блок, заточений під роботу з відео (два хот-своп гвинта і блю-рей різак), і еквівалент півтори тисячі доларів зверху.

 

Володар другого місця отримає еквівалент півтори тисячі доларів.

 

Володар третього місця отримає еквівалент тисячі доларів.

 

Більш ніж гідні призи для піратського конкурсу та більш ніж серйозна мета.

 

Якщо збір коштів буде успішний, то серед роликів, які не будуть видалені з Facebook ольгінцамі і мизамірцамі, ми оберемо лідера глядацьких симпатій (за кількістю репостів зі сторінки), і цей ролик теж отримає тисячу доларів. Але цей приз — це опціон, який буде залежати від наповнення фонду. Репости наше все, так.

 

Все, що буде зібрано (якщо буде) понад призового фонду, буде відправлено на потреби новинної редакції «Петра і Мазепи».

 

Якщо ви хочете надіслати гроші саме на новинну редакцію або саме на конкурс, робіть позначку при перекладі або повідомляйте мені окремо.

 

Реквізити для збору коштів

 

Одержувач скрізь Антон Швець, Shvets Anton.

 

Гривня - номер карти 5363 5423 0595 7210

Долар - номер карти 4627 0550 0941 7089 - IBAN: UA373007110004627055009417089

Євро - номер карти 5218 5722 1083 1041 - IBAN: UA893007110005218572210831041

 

Якщо раптом щось не працює і не переказується, пишіть Антону Швецю у Facebook.

 

От і все. Лайк. Репост. Переказ.

 

Ми докладаємо зусилля для вас.

 

Якщо ж ви вирішили брати участь в конкурсі, ласкаво просимо в розширені правила учасників.

 

Конкурс «піратського аматорського відеоролика на користь ЗСУ»

 

«Петро і Мазепа» оголошує конкурс на кращий сюжет про Збройні сили України. Ми пропонуємо всім бажаючим: аматорам і професіоналам надіслати нам своє відео про українську армію.

 

Алгоритм дуже простий:

  1. Забирайте логотипи конкурсу звідси і вставляйте в свої ролики. На початку і в кінці відео.
  2. З 16 червня ми починаємо приймати ваші роботи. Прийом робіт триває до 1 липня включно. Викладайте ваше відео доступним для скачування способом і надсилайте посилання на нашу поштову скриньку з поміткою в темі - для конкурсу. У тексті листа обов'язково вказуйте свої дані. Раптом саме ви переможете, і потрібно буде вас нагородити. Чи не надсилайте чужих роликів, ролик повинен бути вашою авторською роботою. Підробка все одно розкриється, і ви будете видалені з учасників конкурсу.
  3. Ми переглянемо ваші роботи на предмет відповідності заявленої теми конкурсу і викладемо їх на наш youtube-канал і на наші сторінки в соцмережах. Приймаються тільки роботи, які до цього ніде не публікувалися у вигляді цілісного твору.

Ми віримо, що ви зможете втриматися від використання чужих матеріалів, і відео на каналі не забанять. Але якщо це раптом станеться, ми викладемо ролики на інший майданчик у тому випадку, якщо відео, яке ви використовували, було взято у поганих людей.

 

Якщо у вас немає контенту для відео — наступна інструкція для вас.

 

Військове телебачення України і Яна Холодна (Yana Kholodnaya) готові приймати запити від учасників конкурсу, які не мають свого контенту.

 

Запит повинен бути відповідним чином складений (щоб оптимізувати роботу з учасниками конкурсу). І повинен містити достатню інформацію для селекції відеофрагменту. (Бій, рід військ, час року, час доби і так далі).

 

Свої заявки учасники конкурсу можуть відправляти на пошту

  1. З 2 липня включно і по 6 липня включно журі виставляє оцінки надісланим роликам, список яких буде опублікований окремою статтею. Кожен член журі може оцінити не більше п'яти роликів, виставивши оцінки від 1 до 5. При цьому кожна оцінка може бути присвоєна тільки одному ролику. Одному ролику 5, другому 4, третьому 3 і т.д.
  2. Бали від журі сумуються. Хто набрав більше всіх, той переміг. Якщо два конкурсанти набрали однакову кількість голосів, кращого вибирає головний редактор.
  3. Переможець за версією журі отримує системний блок і еквівалент 1500 доларів. Той, хто посів друге місце, отримує еквівалент 1500 доларів. Третє місце — еквівалент 1000 доларів.
  4. Якщо призовий фонд наповнений на достатньому рівні, то ролик, який набрав найбільшу кількість репостів в оригінальному пості зі сторінки «Петро і Мазепа» в Facebook, отримує приз глядацьких симпатій — еквівалент 1000 доларів.
  5. Ті, хто нададуть повністю оригінальний контент, зможуть підписати право на передачу своїх роликів для використання Міністерством оборони в якості соціальної реклами.
  6. Редакція залишає за собою право за собою змінити правила проведення конкурсу, аби справедливість одержала гору в разі виникнення якихось колізій.

Технічні умови:

  1. Зміст: до конкурсу допускаються виключно проукраїнські відеоролики, які популяризують Збройні cили України.
  2. Етика: у відеоряді забороняється використовувати кадри зі сценами смерті, тортур, допитів та іншого. Словом, контенту, який вимагає маркування 18+.
  3. Сюжет: жанр і формат без обмежень. Ми віримо у ваш талант.
  4. Хронометраж: не більше трьох хвилин.
  5. Авторське право: до конкурсу допускаються ролики, для виробництва яких використовувалися відео і аудіозаписи, які не порушують законодавство про захист інтелектуальної власності. Власний контент, за яким відсутні обмеження на некомерційне використання від третіх осіб. Детальніше про авторське право за посиланнями.
  6. Параметри відеоролика: якість FullHD 1920х1080, співвідношення сторін 16/9, кодек dv-dvcpro, формат avi-mpg, audio stereo 48k 16 bit.

Усі відхилення від технічних умов обговорюються в індивідуальному порядку.