Херсон на Ти-шо відзначив свій 237-й день народження

Другий Тишо-Тишо фестиваль

Запустити замість голуба в небо – осетра у Дніпро, пройтися двома парадами та регатою, а ще встановити рекорд України з гирьового спорту ­– все це і ще багато чого цікавого встиг Херсон в свій 237-й день народження.

Вже другий Тишо-Тишо фестиваль пройшов 19 і 20 вересня, прив’язаний до дня колоритного та затишного міста Херсона. І, за традицією, місцем проведення була міська набережна.

Не можна не відзначити, як лише за літо виріс Тишо-фестиваль: і це не тільки збільшення кількості Тишо-сегментів, цього разу до фестивалю приєдналися «Парад карапузів», «Парад наречених» і регата ім. Заруського. Та й кількість учасників фестивалю виросла в більш ніж два рази. На другому Тишо-фесті, крім кухні півдня України, були представлені також вірменська, грузинська, азербайджанська, єврейська та грецька кухні. І це цілком природно, коли у фестивалю стільки відвідувачів! Люди на фестиваль йшли потоком, і не дивлячись на те, що організатори та спонсори намагалися зробити ще більше місць, де можна було б посидіти в спекотний день, яблуку все одно не було де впасти – парапети та бордюри також йшли в хід. Другий Тишо-фестиваль відвідали близько 30-35 тисяч чоловік.

 

Малюки розважалися у відведених для цього дитячих зонах, де їм допомагали професійні аніматори. Діти старшого віку могли взяти участь у майстер-класах з виробів з картону, малювання і кондитерської майстерності. Для дорослих гостей фестивалю були відкриті Тишо-лекторій, а також надана галявина для Тишо-поетів. А ті, для кого ближче спорт, могли спостерігати за показовими виступами на спортивному майданчику. Ввечері першого для фестивалю був поставлений спортивний рекорд України – протягом години спортсмени з Херсона в режимі нон-стоп підняли 237 тонн. Координував й організував це дійство дворазовий чемпіон Європи з гирьового спорту, 3-разовий чемпіон Світу з гирьового спорту, Чемпіон другого Всесвітньої олімпіади серед майстрів гирьового спорту, 5-ти кратний рекордсмен Книги Рекордів України, рекордсмен Книги Рекордів Гіннеса – Михайло Олійник.

Втомлені від гомінливого гуляння та міського спеки гості фестивалю насолоджувалися річковою прохолодою на прогулянкових катерами, яхтами (яких цього разу стало помітно більше) або ж на вже знайомій та улюбленій середньовічному човні «Фреї».

Зростання фестивалю збільшило й кількість сцен – тепер їх стало дві: одна виключно музична – для створення та підтримки атмосфери, а друга для інтерактивного спілкування з глядачами та проведення конкурсів та розіграшів. Ці дві сцени були з'єднані між собою доріжками, на яких і розташовувалися інші учасники заходу.

Додамо, що 10-15 іноземних туристів скористалися запрошенням Турецьких авіаліній та прилетіли спеціально на фестиваль.

 

Організатори фестивалю, координатори Херсонського осередку ГО «Справа», поділилися секретом такого швидкого досягнення успіху. За словами Павла Білецького, головне розуміти, що культура, туризм і відпочинок потрібні всім і в будь-які часи. Саме тому спонсори й учасники відразу відгукувалися на пропозицію організаторів. Олексій Білецький, у свою чергу розповів, що Тишо-фестиваль показує, наскільки багато навколо людей, які шанують колорит, емоції та фактуру півдня України. Головним завданням організаторів було, є і буде – зарядити Тишо-емоціями все місто.

«Далі буде більше!»