Фастів приймає естафету «Дерева пам’яті»

На вихідних 23-24 травня 2015 року новий етап соціальної акції «Дерево пам’яті», розпочатої ГО «Справа», відбувся у місті Фастові Київської області та смт. Кожанка Фастівського району.

23 травня у Фастові біля пам’ятника героям-танкістам активісти Фастівського міськрайонного центру допомоги військовослужбовцям АТО, які підписали меморандум про співпрацю з ГО «Справа», разом із рідними загиблих та небайдужими городянами висадили на честь загиблих свого міста п’ять дерев. Червоні клени (Ácer rúbrum) нагадуватимуть тепер про Григоренка Дмитра, Шестопала Володимира, Новіцького Юрія, Ступака Івана, Чеботарьова Михайла. З організаційних причин у даному етапі акції не змогли взяти участь усі рідні загиблих бійців. Проте на подальших запланованих заходах меморіальні жетони будуть встановлені за участю усіх близьких загиблих героїв, впевнені волонтери.

А 24 травня 2015 року посадку дерев організували у смт. Кожанка Фастівського району. На пошану тамтешніх мешканців Гуріча Сергія та Сабадаша Андрія активісти висадили біля Будинку культури два клени червоні. На висаджені дерева одночасно було встановлено і меморіальні жетони, у виготовленні яких активістам надало підтримку ГО «Справа». У заході взяли участь рідні загиблих, ініціативні жителі селища та представники селищної ради. Організатори заходу висловлюють подяку голові селищної ради Дзуєнку Миколі Івановичу за розуміння та сприяння у проведенні акції.