Перша виставка проекту «Справні люди» відбудеться на Івано-Франківщині

Проект: 
Нед, 09/20/2015 - 10:00

20 вересня у м. Бурштин Івано-Франківської області за підтримки місцевої некомерційної організацї АМЕР стартує  соціально-культурний проект активістки ГО «Справа» Надії Мірошник «Справні люди». Перша пересувна фотовиставка проекту, присвяченого активним і працьовитим українцям та їх стилю життя, відбудеться у рамках святкування Дня міста Бурштина. На виставці буде представлено 31 фотографію людей з Херсона, Бурштина та Київської області. Залежно від погоди виставка розміщатиметься у ПК «Прометей» або на центральній площі.

«Справні люди» — давній задум Надії, активної учасниці київського осередку ГО «Справа». Мета проекту — створити за допомогою фото позитивний образ діяльних, працьовитих й економічно самостійних мешканців усіх регіонів України, познайомити їх один з одним, популяризувати серед простих українців творчу працю, а також дослідити особливості українського lifestyle.

Фотороботи, що виставлятимуться у Бурштині, стали результатом декількох подорожей Надії Мірошник регіонами України. Перших героїв проекту, Олександра та Ганну Бабиних, Надія знайшла у с. Галайки Київської області. Знімки з їхньої ферми-сироварні проілюструють колоритний процес виробництва фермерського сиру. Також фотополотна покажуть діяльність братів Олексія та Павла Білецьких, які активно розвивають культуру та туризм рідного краю, та працю завзятого автомеханіка Костянтина Юхименка з Херсона. Місто проведення виставки — м. Бурштин — буде представлене на фото сюжетами про організатора Центра «Довір’я» з реабілітації дітей та молоді з особливостями розвитку Наталю Кец, а також про роботу місцевої бібліотеки, баскетбольної та байдарочної секцій.

Керівник проекту висловила подяку за підтримку в організації заходу Людмилі Матушевській та Олександру Бабію з Агенції Місцевого Економічного Розвитку м. Бурштин і поділилася своїми враженнями про роботу над проектом: «Cенс проекту, який викристалізувався ще до виставки, — це формування громадської думки на користь активних людей, які працюють у маленьких містечках і селах, не привертаючи до себе уваги. Це підтримка розвитку міста, показ того, як люди знаходять і використовують особливі можливості свого міста, села». Зараз Надія знаходиться у пошуку нових героїв проекту і пропозицій від міст та сіл, які захочуть прийняти у себе пересувні виставки.

Проект «Справні люди» проходитиме також і в онлайн-форматі. Наразі у розробці знаходиться сайт проекту, на якому буде зібрано фотогалерею справних людей з усієї України, а фотографи матимуть змогу подати свої роботи. А поки що запрошуємо усіх охочих ознайомитися з фотографіями та обговорити їх у Facebook, а також підтримати проект фінансово.

 

Реквізити для допомоги проекту «Справні люди»

(обов’язково робіть помітку: «Благодійний внесок на проект «Справні люди»)

БФ «Біловоддя»

Рахунок у ПриватБанку № 26001053222634 (UAH)

МФО 326610

ЕГРПОУ 39554728