«Справні люди»: перша виставка і нові обличчя

Проект: 

20 вересня у БК «Прометей» міста Бурштин Івано-Франківської області відбулася перша виставка фотопроекту «Справні люди», який очолює Надія Мірошник з київського осередку ГО «Справа». 31 роботу з описом розмістили на стендах під час святкування Дня міста. Виставку присвячено життю малого і середнього бізнесу української глибинки.

На вході до БК і в холі увагу містян привертали плакати з назвою виставки і стікерами-«лайками», якими пропонувалося позначати фото. Кожен відвідувач міг взяти стікера і наліпити його біля роботи, яка сподобалася – невеличкий інтерактив «постав лайк» в офлайні. Ця пропозиція чудово спрацювала. Також поширювалися візитки проекту «Справні люди» з посиланням на сторінку Facebook, сайт, электронну пошту проекту. Виставку відвідали декілька сотень містян, серед яких і міський голова Бурштина Петро Курляк. Фінансову та організаційну підтримку заходу надала Агенція Місцевого Економічного Розвитку м. Бурштин в особах Олександра Бабія та Людмили Матушевської. 

Перша виставка показала, що проект успішно виконує свої задачі – познайомити одне з одним ініціативних українців, сприяти активному способу життя у невеликих містах і селах. Так, на виставці місцеві хлопці зацікавилися секцією байдарок. Багато людей дізналися про існування Центру реабілітації людей з особливостями розвитку «Довір'я», про його діяльність та успіхи вихованців. Після заходу у сторінки «Справних людей» у Facebook з'явилися нові підписники з Бурштина.

Наступного дня у рамках проекту Надія Мірошник провела фотозйомку на Бурштинській ТЕС. Також лідер проекту відвідала сільськогосподарський кооператив «Чиста флора» у селі Спас Коломийського району Івано-Франківської області. Надія приєдналася до програми Study Tour, яка об'єднує людей (у т. ч. переселенців з Криму та Донбасу), що хочуть відкрити свою справу або вже мають успішні сімейні підприємства, ферми, кооперативи. Поїздку було присвячено знайомству з невеликими підприємствами зі збору лікарських трав, вирощуванню малини, виробництву традиційної ковбаси. Також учасники розглянули кейс успішного інтернет-магазину, створеного молодим хлопцем із села Спас. Справні люди Карпат провели екскурсії своїми господарствами, показали цифри і розрахунки, розказали про етапи становлення своїх бізнесів та подолані труднощі. Репортажі про цю поїздку незабаром буде розміщено на сторінці «У пошуках українського lifestyle». А побачити зсередини роботу Бурштинської ТЕС та подивитися на її приязних працівників можна на цій сторінці вже зараз.

У найближчих планах проекту – інтенсивна робота з запуску сайту та нові публікації на сторінці у Facebook. Stay tuned!