Прес-конференція на тему «Результати збору підписів під електронною петицією про право на захист»

Пон, 09/07/2015 - 10:00

7 вересня о 10:00 в прес-центрі ІА УНІАН за адресою вул. Хрещатик,4 відбудеться прес-конференція Всеукраїнської асоціації Власників Зброї разом з Громадською організацією «Громадянське об’єднання «Справа» під час якої будуть презентовані результати збору підписів під електронною петицією, яку було подано Українською Асоціацією Власників Зброї.

Під час прес-конференції будуть розглядатися наступні питання:

1. Безпрецедентно швидкий збір підписів під Петицією власників зброї до Президента України, як індикатор необхідності здійснення законодавчих змін.

2. Унікальна можливість будівництва Президентом демократичного громадянського суспільства.

3. Сутність запропонованих змін до ст. 27 Конституції України.

ГО «Справа» та УАВЗ хотіли б наголосити на наступному:

29 серпня в Україні запрацювала унікальна для нашої держави демократична процедура – процедура подання електронних петицій Президенту України. Цей інструмент є величезним кроком уперед в справі будівництва демократії і прямого відкритого діалогу влади з громадським суспільством. Кожний громадянин України отримав можливість звернутися до Президента України. А Президент, в свою чергу, отримав можливість без посередництва та викривлень почути, що саме турбує громадян.

Символічно, що першою вимогою, яка набрала необхідні для реакції Президента 25 тисяч голосів, стала ініційована Українською Асоціацією Власників зброї петиція про конституційне право на захист громадян. Це не просто закономірно, але й неминуче. І не тільки тому, що Україна на даний момент є воюючою державою, але і в першу чергу тому, що рядок гімна України «і покажем, що ми, браття – козацького роду» – не пустий звук для її громадян. Громадяни України сильніше за все зараз хочуть мати право на захист своїх домівок і сім’ї, в тому числі й зі зброєю в руках. Як сказано в Конституції США – «A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed». Україна – вільна держава не тому, що так написано в документах, а тому, що її громадяни прагнуть захищати свою свободу, і ця вимога стала найгучнішою.

Необхідні 25 тисяч підписів було зібрано не за відведені Указом Президента термін у 93 дні, а за 6 діб, тобто в 15 разів швидше, ніж необхідно для реакції Президента. Це говорить тільки про одне – громадське суспільство в Україні дозріло і вимагає від влади законодавчо закріпити його права.

Проте, важлива не тільки суть вимоги громадського суспільства. Набагато важливіше те, що сьогодні, вперше за всю історію України, влада надала суспільству можливість прямого діалогу, а суспільство, в свою чергу, вперше в історії України, поставило перед владою питання, без агресії, без ультиматумів, без погроз, в рамках мирного цивілізованого діалогу.

Таким чином, вперше в історії України, у Президента з’являється можливість налагодити конструктивну співпрацю, пліч-о-пліч з громадянами, без ультиматумів з однієї сторони, і пустого популізму з іншої сторони, приступити до побудови справжньої великої країни, яку не роздирають конфлікти, а яка у в відкритому діалозі йде до нових стандартів життя для кожного громадянина.

Ми від всього серця сподіваємося, що Президент України Петро Олексійович Порошенко продовжить велику започатковану ним справу, і після всього ним зробленого не відвернеться від руки, яку сьогодні йому простягнуло українське громадянське суспільство.

А ми зі свого боку, нагадуємо про те, з чого багато років тому започаткувала свій шлях до величі інша держава. З розуміння того факту, що «The right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed».

 

Учасники прес-конференції:

  • Учайкін Георгій – голова наглядової ради ВГО «УАВЗ»;
  • Нойнець Олександр – Голова Президії ГО «ГО «Справа».

Модератор прес-конференції: Щедрін Ігор.

Акредитація за телефоном: (096)650-68-02 – Наталія.

Посилання на анонс УНІАН.