Увага інспекція! Дуже законно чистий стовп

Проект: 
Пон, 07/13/2015 - 10:00

Всі ми вже практично звикли до рейдів #чистыйстолб по всьому Києву. Але цього разу все буде трохи по-іншому. ІГ «Чистий стовп» освоює новий формат оффлайн заходів – інспекції спільно з КП «Київреклама». У чому принципова відмінність? Це не просто зняття зі стовпів незаконної реклами, це співпраця громадськості та виконавчої влади в чистому вигляді. Представники від КП «Київреклама» та громадськості разом з адміністрацією ініціативної групи «Чистий стовп» перевірять наявність дозвільних документів на рекламні конструкції, складуть акти порушень з розміщення зовнішньої реклами та зберуть всю необхідну інформацію для одержання припису на демонтаж незаконно розміщених об'єктів. Цікаво? Тоді тобі з нами по дорозі!

Щоб приєднатися до заходу потрібно 13 липня о 10.00 бути на площі Лесі Українки. Інспекція буде проходити по бульвару Л. Українки в історичній частині міста, де засилля незаконних конструкцій закриває від очей туристів і жителів міста красу фасадів і дахів старовинних київських будинків. Озброївшись ініціативою, фотоапаратами і сприянням КП «Київреклама» буде сформований список незаконної наружки, а потім все буде, як у пісні Дельфіна «устрой дестрой», але, як ви вже зрозуміли, це законний дестрой.

Чому ця інспекція настільки важлива для «Справи», ініціативної групи «Чистий стовп», городян і небайдужих? Саме на прикладі співпраці ІГ «Чистий стовп» з КП «Київреклама» можна побачити, що активіст і громадський діяч не дарма стукає в двері чиновника, що в сто перший раз йому можуть відкрити. Найголовніше – не опускати руки, а барабанити ними що є сил в двері «високих кабінетів».

Кожен, хто прийде і підтримає захід, по суті на крок наблизить формування постійного діалогу суспільства з владою. Якщо ми хочемо покращувати наше життя в нашій країні в законодавчому полі, то побудова такої комунікації стає невід'ємною необхідністю.

Вся інформація про результати перевірки, а також звітність про діяльність буде публікуватися на сторінках КП «Київреклама» і Чистий стовп. А на сторінці у фейсбуці та сайті «Справи» можна буде подивитися докладний звіт про захід.