Перемога у Херсоні: міськрада прийняла програму розвитку туризму

25 березня на сесії Херсонської міської ради депутати одноголосно прийняли програму розвитку туризму Херсона на 2016–2018 роки, підготовлену ініціативною групою за участі активістів ОО «Справа». Фінансуватиме програму Департамент бюджету і фінансів.

Тривалий процес роботи, у якому брали участь брати Олексій та Павло Білецький з Херсонського осередку «Справи», нарешті призвів до позитивного результату. Команда підготувала проект стратегії розвитку туризму в Херсоні і Херсонській області і програму розвитку цієї галузі. З початку 2016 року активісти збиралися у робочі групи, дискутували, шукали компроміси і можливості, щоб добитися прогресу у туристичному секторі. На засіданні міськради результат цієї роботи здобув підтримку у вигляді 46 депутатських голосів.

Павло Білецький поділився своєю радістю з приводу досягнутого і подякував за роботу всіх, хто взяв участь у створенні програми. «У ній багато місць могли б бути сильнішими, вона могла б бути більш комплексною… Але я припущу, що це найкраща та найбільш продумана програма у нашому місті», — зазначив Павло.

Херсонці не забувають і про практичну роботу з покращення туристичного потенціалу регіону, розпочату кількома роками раніше. Так, на початку березня Центр туризму та пригод ХерсON опублікував у мережі промо-відео для туристів «Херсон для тебе».