Херсонці продемонструють всю «Сіль» ініціативи

Суб, 06/27/2015 - 16:00

У Херсоні 27 червня о 16:00 в Училищі культури за адресою вул. Декабристів 20 відбудуться збори крос-культурного проекту «Сіль». Проводити їх будуть Павло Білецький ­– координатор херсонського осередку ГО «Справа», член координаційної ради з розвитку туризму, голова громадської обласної організації «Олешшя», член спілки дизайнерів України – та його брат Олексій. Вони розкажуть та покажуть на прикладі заходів ГО «Справа», як ініціатива може стати рушійною силою змін.

Ця лекція розрахована на тих, хто давно прагне змін та зрушень, на тих, кому не байдуже, тих, хто хоче, але не знає як, хто, можливо, і намагався щось робити, але не вийшло з першого разу; на тих, хто готовий бігти, робити, будувати, рити, але не має команди і не знає, з чого почати, на всіх, хто активний і думає головою, і врешті решт – тих, хто хоче, щоб було краще.

Лектори на прикладах розкажуть, як самі йшли від ідеї до мети. Що потрібно зробити, для того, щоб почати жити краще, цікавіше та результативніше.

Як приклад можна навести проблему, мабуть, будь-якого міста – написи на всіляких поверхнях, які не повернеться язик назвати графіті, бо у них немає навіть натяку на щось змістовне або прекрасне. І часто-густо від таких «витворів мистецтва» страждають і пам’ятні для міст місця. Херсонський осередок «Справи», на відміну від багатьох містян, які проходять повз таке, нарікаючи на «хуліганів», вважає за потрібне не просто спостерігати. Яскравим прикладом став міський історичний об’єкт «Північні ворота фортеці», які чистили уже неодноразово.

Ще для збільшення привабливості свого міста херсонські «справовці» працюють над появою безкоштовних точок wi-fi. До речі, на вул. Суворова три з них вже підключили.

У рамках проекту з розвитку свого регіону активісти «Справи» також організували і провели «Тишо-тишо фестиваль», який мав на меті привернути не лише туристів, а й дрібних підприємців. І оскільки фестиваль вийшов дуже колоритним і яскравим, організатори пообіцяли, що він стане традиційним, і вже на початку серпня знов очікують гостей.

Тому «Справа» запрошує всіх на збори крос-культурного проекту «Сіль» і ще раз нагадує, що наш світ складається з можливостей, а не проблем. Зрозумій чого ти хочеш, визнач мету, залучаючи оточення – дій! Гроші, ефект, волонтери, можливості, результат з'являться.