«Чистий стовп» вичистив незаконний інформаційний шум на Харківському масиві столиці

16 травня наші соратники з ІГ «Чистий стовп» провели чергову акцію з боротьби з незаконною зовнішньою рекламою. Цього разу рейд відбувався на Харківському масиві Дарницького району.

Ідеологічні лідери ініціативної групи «Чистий стовп» Олексій Борсук та Михайло Новиков, які приєдналися до ГО «Справа», попередньо надіслали фотографії піратської реклами, якою був суцільно завішений Харківський масив, у відповідні інстанції. Комунальне підприємство «КиївРеклама» та Головне управління контролю за благоустроєм та зовнішнім дизайном КМДА провели перевірку незаконної зовнішньої реклами у зв’язку зі зверненням активістів. Завдяки такому «аудитові» міських стовпів та придорожніх територій було виявлено, що з 60 об’єктів зовнішньої реклами лише п’ять мають дозволи. Незважаючи на це, міські комунальні служби не поспішають з демонтажем самочинних рекламних вивісок. Більш того, вони не квапляться і зі складенням протоколів про адміністративні порушення на власників незаконних горе-шедеврів рекламного характеру. Внаслідок зволікання чиновників до міського та державного бюджету не надходять додаткові кошти від зовнішньої реклами.

Через безкарність рекламодавців спальні райони міста поступово перетворюються на інформаційне звалище. Усі хоч якимсь чином придатні для розміщення табличок поверхні обростають «витворами» маркетингу, стовпи перетворюються на потворні новорічні ялинки. В особливо обдарованих особистостей вистачає хисту прибивати свої двигуни торгівлі цвяхами до живих дерев.

Як відзначив ідейний лідер ІГ «Чистий стовп» Олексій Борсук: «Ми тільки-но розігріваємося. Наші рейди будуть здійснюватися по всьому місту і з заздрісною періодичністю. Уже закуповується та виготовляється новий інвентар. Лави активістів поповнюються небайдужими мешканцями міста».

Ініціативна група обіцяє киянам, що зовсім скоро «Чистий стовп» побуває і в їхньому районі і допоможе Києву стати чистішим від незаконного інформаційного шуму.