«Чистий стовп» почув заклик громадськості і пройдеться Подолом

Проект: 
Суб, 07/18/2015 - 11:00

Черговий рейд ІГ «Чистий стовп» відбудеться цієї суботи, 18 липня. Акцію буде проведено на Подолі спільно з учасниками ГО «Справа» і мешканцями району, які відгукнулися на оголошення. Збір учасників призначено об 11:00 біля фонтану Самсон, на Контрактовій площі.

Місце проведення акції було обрано не випадково. Кияни розмістили на сайті 1551 звернення з проханням про демонтаж рекламних конструкцій біля Житнього ринку, на яке відповідні інстанції не відреагували. Проте заклик громадян почули громадські активісти. Отримавши «добро» начальника місцевого «Благоустрою», «справівці» й учасники ІГ «Чистий стовп» провели голосування і більшістю голосів обрали саме цей район для очистки від незаконної зовнішньої реклами на цих вихідних. В акції планують взяти участь понад 20 осіб.

«Взявши на озброєння улюблені плоскорізи, підемо доводити, що краса потребує жертв. Жертв з боку незаконної реклами. У нашому житті і, що не менш важливо, у нашому місті завжди має бути присутня краса. Цю красу сховали під сотнями табличок, банерів, штендерів та іншого рекламного бруду. І хто, як не ми, зможе врятувати красу Подолу?» — заявив лідер ІГ «Чистий стовп» Олексій Борсук.

Організатори акції підготували сюрприз: пообіцяли привести на рейд спеціального гостя.

Приєднуйся і ти!

Нагадаємо, що мета акції – очистити місто від незаконної реклами. Усі дії, які чинять активісти, не виходять за рамки закону. Перед початком рейду ми надсилаємо фотографії незаконної реклами у відповідні інстанції і самостійно демонтуємо лише ті об’єкти, які порушують закон.


Минула акція відбулася на Печерську. Звіт дивіться в описі рейду.