Активісти ГО «Справа» провели другий етап акції «Дерево пам'яті» на честь загиблих бійців АТО

Представники громадського об'єднання «Справа» 7 травня 2015 висадили дерева-меморіали на честь 3-х бійців, які загинули в АТО.

Це вдруге, коли активісти Київського осередку ГО «Справа» висаджують живі пам'ятники на честь полеглих воїнів. Дана акція – «Дерево пам'яті» була розпочата з метою увічнити подвиг загиблих у бойових діях на сході країни бійців, висадивши на честь кожного дерево з іменною табличкою у вигляді армійського жетона, на якій вказані дати життя і місце загибелі.

7 травня в рамках акції «Дерево пам'яті» була увічнена пам'ять 3-х бійців з різних регіонів України в самому серці столиці на вул. Хрещатик.

До акції приєдналися і волонтери. Анна, волонтер з Донецька, повідомила, що дерева – мала дещиця подяки тим людям, які поїхали захищати і її дім у тому числі.

На думку Максима Ячного, активіста Київського осередку ГО «Справа», висадити дерево для полеглого бійця – це той вчинок, який повинен здійснити кожен українець у такий сумбурний і нелегкий час.

Як зазначив представник президії ГО «Справа» Олександр Нойнець: «Я не збираюся жаліти хлопців, на честь яких ми сьогодні проводимо цю акцію. Я збираюся їм заздрити. Вони прожили життя, як герої, і тепер тисячі людей по всій країні хочуть вшанувати їх пам'ять, зберегти її в історії, показати їх приклад своїм дітям і виростити нове покоління, схоже на цих людей. Ми зараз знаходимося в центрі столиці та садимо дерева на згадку про цих людей. Задумайтеся про себе – ви, можливо, проживете ще сто років, заповнених щоденними походами на роботу, телевізором і соцмережами. Ви думаєте, це вам пощастило, що ви залишилися живі? Життя треба проживати так, щоб незнайомі люди хотіли увічнити пам'ять про вас. Цим хлопцям це вдалося. Вони жили та загинули, як герої. Я збираюся жаліти тих, хто й не жив ніколи. Таких на світі, на жаль, більшість».

Катерина Титарева, координатор київського осередку ГО «Справа», розповіла про те, що в будь-якому місті можна провести подібну акцію, звернувшись до місцевих комунальних підприємств, що займаються озелененням.

Координатор всеукраїнської акції «Дерево пам'яті» Тетяна Кротова повідомила, що незабаром відбудеться черговий етап акції «Дерева пам'яті». Вже зараз активісти з Харкова та Фастова переймають досвід киян і через декілька тижнів іменні дерева з'являться і в їхніх містах.

Інформаційними партнерами акції стали: сайт «Петро і Мазепа», блог «Типовий Київ».

Сайт акції «Дерево пам'яті» буде доповнений інформацією про кожного загиблого бійця з фото, короткою біографічною довідкою та відміткою на карті місця, де в його честь висаджено іменне дерево.